Behind the scenes – Susannes brudekjole

 

12562571_10156396977785285_1865996639_o

Da Susanne begynte å lete etter brudekjole innså hun etterhvert at hun ikke fant noe i brudesalongene som hun følte at var verdt pengene. Etter et forsøk på å bestille en kjole fra nettet – uten store forhåpninger, skulle det vise seg at heller ikke det førte til drømmekjolen. La oss si det sånn at kjolen som kom i Posten ikke var helt som på bildet. Etter en rask telefonsamtale ble vi enige om å møtes for å se om vi kanskje kunne finne på noe sammen, som kanskje kunne føre til kjolen som tilsynelatende ikke fantes noe sted.

Som hos veldig mange andre, så visste Susanne hva hun ikke ville ha, men det var utfordrende å sette opp en definitiv liste på hva det var hun likte best og hvilke detaljer som var viktige. I begynnelsen sendte vi tanker og bilder frem og tilbake. Susanne sendte meg bilder av alle kjoler og detaljer som hun likte og jeg “ryddet” i inspirasjonen, poengterte hvilke detaljer som gikk igjen på bildene og kunne danne meg et bilde av hva som var viktige elementer for henne. Etterhvert ble det tydelig at tyll, blonder og lange ermer skulle prege kjolen. I tillegg hadde Olivia Palermo’s brudelook ligget i bakgrunnen som inspirasjon lenge og da begynte ideen om en to-delt look å danne seg. Etter litt videre idemyldring og samtaler satte vi i gang, jeg med å konstruere basen for skjørtet og Susanne begynte jakten etter blonder i Londons tekstilbutikker.

susanne_blog

Med bryllupsdatoen 17. oktober 2015 som en definitiv deadline ble arbeidstimene intensivert i September. Susanne var innom Oslo ved flere anledninger og etter to innprøvninger satt mønsteret og passformen slik vi ønsket. Da gjensto det å plassere blondedetaljene på overdelen, og siden planen hele veien var å la det bli til underveis så endte vi opp med å feste de for hånd, direkte på Susanne. En tidkrevende prossess, men som definitivt ble verdt det når vi etterhvert så resultatet.

Å sette en deadline så tett opp mot selve bryllupet er noe du kun kan gjøre om du kjenner bruden og bruden kjenner deg. Man er avhengig av gjensidig tillit for å finne arbeidsro og konsentrasjon til å ferdigstille et så viktig plagg så tett opp mot selve dagen. Men samtidig er det faktisk noe meditativt og behagelig ved å sitte superkonsentrert over symaskinen på kveldstid når mørket senker seg. I alle fall for min del. Ofte hører jeg på lydbøker og da kan slike sene sykvelder bli riktig så koselige!

susanne_blog_1

 

Så, endelig – straks ferdig! Etter mange timer med synsing og sying, research og planlegging så gjorde vi den siste innprøvningen, og den kommende ektemannen måtte sitte på gangen med fotballkamp på iPaden og propper i ørene for å ikke høre hva som foregikk rundt hjørnet. Akkurat så spennende og fylt av forventninger som det skal være!

Brudekjolebom_web_2

 

Og hvordan resultatet ble til slutt kan du se her.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s