London calling

I forbindelse med en brudekjole så måtte jeg til London på jakt etter blonder, fortrinnsvis like de som ble brukt på Susannes brudekjole. Og det blir nok ikke siste turen dit, for jeg fant så mye fint! Skulle ønske jeg hadde masse prosjekter linet up der jeg trengte blonder, da kunne jeg gått amok blant blonder, dekorerte bånd og fine tekstiler.

Susanne gjorde en omfattende research på butikker og områder når hun jaktet på detaljene til sin kjole, så på anbefaling fra henne reiste jeg først til Goldhawk Road. Denne gaten er full av tekstilbutikker, de kan ved første øyekast kanskje fremstå litt glorete, men i mange av de finnes det tekstiler av god kvalitet. Det er verdt å stikke innom alle, for å få et godt overblikk. Jeg fant et par stykker som jeg synes skilte seg ut med god variasjon og mye bra tekstiler. Jeg glemte å notere meg navnene på butikkene, tar selvkritikk og lover å komme med oppdatert liste etter neste besøk i London (for jeg kan garantere at det blir en neste gang).

stoffbutikker

 

Goldhawk Road ligger litt utenfor den bykjernen som vi turister ofte oppholder oss i, men du kommer dit enkelt med tuben, stoppene Goldhawk Road og Sheperds Bush er nærmest. Jeg gikk av på Goldhawk Road stoppet, der er også inngangen til Sheperds Bush Market. Her er det ikke allverdens tekstilutvalg (det var i alle fall ikke det når jeg var der), men noen av bodene har stort utvalg av bånd og annet tilbehør. Verdt å traske igjennom, i tilfelle man kommer over en skatt, men man må belage seg på å lete litt.

blondehandel_2

 

Dagen etter skulle jeg sjekke ut noen butikker i Soho. Første stopp var The Silk Society i Berwick Street, denne butikken er veldig liten men den har et stort utvalg utsmykket silke og også noe blonder. Men det var lite blondebånd å finne der så det ble en rask stopp før jeg dro til MacCulloch & Wallis i Poland Street. Begge disse butikkene er mye mer eksklusive enn butikkene i Goldhawk Road, noe prisene også gjenspeiler. Men for et utvalg! Avdelingen med bånd og trimmings hos MacCulloch & Wallis gjorde meg til en hvinende fjortis, de hadde så mye fint!

 

blondehandel_3

blondehandel_4

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s