SUSANNE WERGELAND

Susanne_web_3

FOTO: Nina Hurum

Utgangspunktet for arbeidsprosessen med Susanne var hennes ønske om en moderne kjole, inspirert av Olivia Palermos uhøytidelige, men raffinerte utrykk. Øverst på listen sto blonder, tyllskjørt og lange ermer. Kjolen skulle også både føles og se lett og luftig ut. Detaljer og silhouett kom deretter naturlig på plass med Susannes iherdige research kombinert med Tuva Listaus faglige anbefalinger og utførelse.

Susannes skjørt består av flere lag tyll i ulik tykkelse, både over og under foret, samt en crepe georgette som både underskjørt og foring. Et skjørt med så mye tyll kan fort vippe over i prinsessekategorien derfor valgte vi å lage en ganske åpen splitt slik at den ble et tydelig element, og fordi det rocker opp og moderniserer uttrykket. Det skjørtet fikk litt ekstra lengde bak, for å skape et lite slep uten at det ble problematisk å bære på.

Susanne_web_5

 

FOTO: Nina Hurum

Overdelen er satt sammen for hånd av blondestoffer og blondebånd kjøpt inn i ulike tekstilbutikker i London. Bruden sto selv for disse innkjøpene basert på egen smak og ønske, hun fikk veiledning av Tuva Listau via telefon når de definitive avgjørelsene ble tatt, og de medbragte elementene ble deretter satt sammen til en unik overdel. Totalt består toppen av fire ulike elementer; basen er et blondetekstil og over basen er det festet elementer fra tre ulike blondebånd. Fra båndene er det klippet ut enkeltelementer som blomster, blader eller kantremser. Da alt skulle monteres valgte Tuva Listau å feste elementene på overdelen mens bruden hadde basen på seg før alle elementene ble håndsydd fast i basen. Dette er svært tidkrevende arbeid, men det er den “usynlige” ekstra innsatsen som gir det eksklusive sluttresultatet.

susanne_blog

 

Susanne_web_2

FOTO: Nina Hurum

12517198_10156396980295285_695750906_o

Advertisements