fbpx

Hva koster brudekjolen din – egentlig.


I en ideell verden ville brudekjole-delen i bryllups budsjettet kun handlet om selve kjolen. Men det er nå engang alltid slik at det er noen småting som kommer i tillegg, og det kan være lett å glemme. Her er fem ting du bør tenke på når du setter opp et budsjett for kjole, slik at du unngår unødvendige overraskelser.

1. Prisen på brudekjolen

Dette er prisen man tenker på når man tenker budsjett for brudekjole.
Og for noen heldige få er det kun denne prisen de ender opp med å bruke. Det er i så fall de som har alt som trengs nedover listen, og som passer kjolen sin helt perfekt både i lengde og bredde. Prisen for brudekjolen er kun for kjolen slik den leveres fra leverandør, og for de aller fleste trenger den som regel minimum å legges opp til riktig lengde for deg.

2. Tilpasning

For mange er brudekjolen det første (men forhåpentligvis ikke siste) plagget de får tilpasset. Derfor vet de aller færreste hva det koster og hva de kan forvente. Noen har kanskje fått lagt opp bukser eller byttet glidelås på et plagg og har derfor en forventning om at å legge opp en brudekjole ikke kan ligge sååå langt unna i pris. Men da vil du nok bli overrasket, dessverre. Dersom du måler langs hele nedkanten på kjolen din forstår du hvor mange meter det er langs kanten, mye lengre enn rundt to bukseben, og om det i tillegg er flere lag med ulike tektiler/foring i skjørtet betyr det enda flere meter med søm. Å legge opp en brudekjole starter ofte på ca 1000-1500kr. 

For de aller fleste bør brudekjolen tilpasses på flere steder for å sitte helt perfekt. Vi kvinner kommer i alle størrelser, vi vet alle at one-size finnes ikke. Å justere litt på stroppene, kanskje få en liten innsving under brystet eller justere litt på sømkurvene i livet kan tilføre kjolen den lille magien som gjør at den går fra å være en fin kjole til å bli drømmekjolen.

Dersom du ønsker å gjøre ermene kortere, fjerne litt av slepet eller endre utringningen så kommer slik tilpasninger også som et tillegg. Det kan virkelig forandre en kjole til å bli unik for deg, så om du vurderer slike endringer så heier jeg skikkelig på det! Husk bare å beregne det inn i budsjettet. 

Får du kjolen din tilpasset hos en skredder med brudekjoleerfaring eller direkte hos designeren vil de kunne gi deg tips om hvilke tilpasninger du trenger. Har du et stramt budsjett vil de også kunne sette opp ulike løsninger slik at kjolen din tilpasses best mulig innenfor budsjettet ditt.

3. Frakt, toll og mva

Bestiller du brudekjole fra en utenlandsk nettbutikk må du regne med å betale både toll og mva på ordren din, i tillegg til fraktkostnaden. Du kan sjekke Tollvesenets importkalkulator for å se hva drømmekjolen din koster inkludert disse utgiftene.

Handler du fra en norsk leverandør så er det kun en eventuell fraktkostnad som kommer i tillegg. Handler du hos meg er frakt alltid gratis.


4. Undertøy

Noen brudekjoler har innebygde korsetter slik at du ikke trenger hverken bh eller shapewear. Kjøper du en kjole som er oppstivet fra innsiden, eller en kjole med så tykt stoff at en trusekant ikke synes igjennom, kan du fint velge undertøy uten å tenke på hva du skal ha over. Andre kjoler har delikate stoffer som kan gi gjennomslag. Gjennomslag betyr for eksempel at du ser at bhen har en blondekant under t-skjorten, som da ser knudrete ut under stoffet. Eller at undertøyet synes som en skygge under klærne, fordi undertøyet har en for sterk farge. Spør gjerne konsulenten eller designeren du prøver kjole oss, de er eksperter på kjolene de selger og ofte også noen tips og triks til hvordan kjolen kan sitte pent og behagelig hele dagen. 

Ønsker du noe lekkert til selve bryllupsnatten, og har en kjole som krever mer praktisk og usynlig undertøy, så må du huske å regne dette inn også. I tillegg er det mange som investerer i en kimono eller morgenkåpe, det er supert å ha på mens du forbereder deg på formiddagen.

5. Tilbehør

Noen ser på bryllupet som muligheten til å få kjøpe seg et par drømmesko, slik som de blå Manolo Blahnik skoene som Carrie brukte i Sex og Singelliv. Andre vil bruke skoene som bestemoren giftet seg i. Kanskje er det et belte som gjør at kjolen blir akkurat slik du drømmer om? Eller forelsket du deg i et slør? 

Noen vil ha hårpynt, slør og smykker, andre vil holde det helt enkelt. Derfor kan det være lurt å tenke på hvilken stil du har og hva du tror du vil komme til å velge, da er det mye enklere å prioritere dette inn i budsjettet.

Foto Christina Røise @roise.foto

Husk at brudekjolen (og alt med den) skal få deg til å føle deg fin, og bryllupsplanlegging skal være gøy! Håper du koser deg med prosessen og at dette var en hjelpsom liste!

– Tuva

Lukk

Tuva Listau

Brudekjoler • Tilpasset deg

Lukk

Logg inn

Lukk

Handlekurv (0)

Handlekurven er tom Du har ingen produkter i handlekurven

Tuva Listau

Brudekjoler • Tilpasset deg